We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.

chiran.ro

La inceput

chiran, nevergiveup

Ma numesc Silviu si sunt pasionat de cateva lucruri. Tehnologie (cloud, securitate, infrastructura), antreprenoriat sau business (sunt atras de marketing, financiar sau hr), istorie, sociologie, geopolitica sau infrastructura urbana. Imi plac muntii din toate unghiurile si mai multe sporturi (fotbal, baschet, biliard). Insa sunt mai bun la aruncatul cu privirea:(. Sa nu uit de jocul meu favorit: poker. Cea mai mare experienta am capatat-o jucand NL 6Max, desi am avut mereu o slabiciune pentru HUNL (street poker ftw:)). In ciuda aparentelor, nu genereaza dependenta si nu este pentru oricine (a se citi in ton arogant). Desi este introdus in categoria jocurilor de noroc, sansa reprezinta doar o forma de manifestare a dispersiei statistice, iar influenta ei este invers proportionala cu diferenta de skill intre jucatori. Daca voi avea vreodata chef, revin pe subiect. Prejudecatile si lipsa de intelegere a jocului sunt destul de prezente in societate. Desi ascult muzica, mai vad cate-o piesa de  teatru sau citesc una-alta, cu parere de rau, pot afirma ca din perspectiva culturala sunt retard. Sau o maimuta usor educata. Poate mai invatam. Timp mai este. Mai ales ca, din nefericire, am remarcat utilitatea invatarii abia dupa varsta de 30 de ani (am aproape 38 cand scriu).

Sunt una dintre cele mai norocoase persoane pe care le cunosc. Si am avut norocul de a cunoaste o multime de oameni faini pe care sa-i ascult si de la care sa invat. De la unii am invatat doar citindu-i. Inclusiv contemporani. Si, de departe, sunt cea mai proasta persoana inteligenta. Sper sa nu validez si aici teoria, dar daca se va intampla, macar am o scuza ieftina (n-a durat prea mult sa scriu asta).

Nu stiu sa scriu. Si nici nu cred ca voi invata vreodata. Nici nu conteaza. Aici scriu pentru mine. Bazandu-ma pe istoric, probabil voi scrie in scop terapeutic. Daca tot sunt aici, cred ca merita sa amintesc cativa autori pe care i-am citit sau ii citesc cu mare placere. Si de la care am invatat foarte multe lucruri. Multumesc (in ordine cronologica):

-Dragos Manac (blogul actual este manac.biz, dar ma refer la contentul de pe manac.ro. Imi pare rau ca nu mai este disponibil public.);

-Radu Georgescu (simplu, clar, concis si coerent. Chapeau!);

-ReportajeLive (wow. wow. wow.). Sper sa aflu cine se afla in spatele scrierilor. Merita multe beri. Daca cineva ma poate ajuta: silviu la chiran punct ro. Multumesc!

Cam atat pentru intro. Revin data viitoare cand voi avea chef sa scriu.

Pana atunci, inspirandu-ma din Jack Killian (personaj principal al unuia dintre primele seriale urmarite: Midnight Caller):

Noapte buna, Romania! Oriunde te-ai afla.

Cu drag,

Silviu

PS: O melodie ce-mi suna bine in aceasta perioada. Caldura mare:

 

 

 

chiran.ro @ 2024