We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.

chiran.ro

BDAY app este formula “magica” pentru cadouri EPICE, tehnic vorbind

Daca ar fi stilul meu, cred ca as putea scrie ode despre cat de greu este sa nimeresti mereu cadourile perfecte, fie pentru prieteni, colegi, familie, iubite si iubiti. Dar nu e stilul meu, asadar, impreuna cu echipa de dezvoltare Koding, am scris cod pentru Bday app. Ca de teatru in timpul aniversarilor eram cu totii satui. Dupa cum probabil remarcati, nu-i chiar stilul meu. Multumesc Anca pentru text!

Chiran ro Bday Party

Am discutat aici despre functionalitatile aplicatiei Bday din postura de Product Manager, acum vorbim omeneste. Daca suntem sinceri cu totii, contextul nu ne ajuta intotdeauna sa deducem variantele potrivite de cadouri, iar sansele sa cheltuim bani degeaba sunt mari. Bine, bine, cu familia, prietenii ne cunoastem de multa vreme, dar asta poate inseamna si ca am epuizat cu totii variantele de cadou care veneau usor la ghicit. Frustrarea ca asa ceva se poate intampla, contrar celor mai bune intentii de a-i face bucurie unui apropiat, complica entuziasmul viitoarelor aniversari.

Ca orice “problema” pamanteana, rezolvarea depinde insa de cantitatea si calitatea informatiilor. Cantitativ nu ducem lipsa de sfaturi pentru gasirea cadourilor perfecte, insa mai toate articolele, ori exploreaza optiunile cadourilor cliseu, ori sunt pur si simplu click-bait. Calitativ stam si mai prost, cautarea unei idei concrete de cadouri se poate asemana, cel putin ca timp si implicare, cu o investigatie riguroasa, care stoarce distractia din tine, cat si din ocazie. Ori eu pretuiesc timpul iar, prin natura job-ului, sunt mereu in cautare de solutii tehnice inteligente, evident am refuzat sa fiu atras in capcana navigarii articolelor pe care din titlu le intuiesti a fi inutile. Am considerat fireasca solutia pe care Bday app o aduce pe tava – mangementul zilelor de nastere din toate punctele de vedere si, cel mai important, din buzunar – liste de cadouri la care prietenii si familia sa aiba acces de oriunde, notificari in apropierea zilelor de nastere, grupuri de cadouri care permit achizitii cu pretentii fine etc. O gasesti in Apple App Store sau din Google Play, este mai usor daca o testezi.

Ce a lipsit din lumea aniversarilor inainte sa apara Bday app? Noi am gandit ca transparenta. Concret, stii de ce nu ai primit cadourile pe care ti le doreai? Eu, tu, noi, ei, ele, parti interesate de aniversarea diverselor evenimente ale vietii, nu comunicam dorintele in materie de cadouri, desi relatiile care implica participarea la aniversari ar fi justificat gestul. Ba mai mult, exista si o acceptare tacita a incertitudinii si frustrarii din timpul cautarii cadourilor, cu toate ca intentia si semnificatia sarbatoririi zilelor de nastere a fost dintotdeauna de a ne apropia si a ne creste doza de bucurie. Prea multe bucle de logica, prea putine daruri aniversare pe gusturile primitorilor. Multi, crezand ca asa e datina – ca lista cadourilor dorite sa fie tinuta in secret, eventual in multiple conturi de utilizator ale magazinului online X, Y, respectiv Z, in albumul foto al smartphone-ului, ori platforme online – poate chiar s-au extras din cercurile aniversarilor, virate parca intr-o sufocanta complezenta. Daca vrei sa te asiguri ca vei primi cadoul perfect, primeste inainte ajutorul oferit de Bday.

Faptul ca nu excelam in a gasi si oferi cadouri perfecte, nu este o problema. Pretentia de a bifa cu superficialitate aceste evenimente este insa o problema pentru orice om practic. Faptul ca ne tratam ca niste enigme ce asteapta sa fie descoperite, doar ne scoate banii din conturi si ii pune ii fruntea topurilor cadourilor nedorite sau ii arunca direct la groapa de gunoi. Nu este nicio virtute in intretinerea acestui cerc vicios.   

Tehnologia iti poate salva ZIUA! Bday app te ajuta sa gasesti cadouri potrivite pentru orice aniversare atunci cand si tu, prietenii tai ori familia, adaugati in wishlist cadourile perfect integrate in stilul vostru de viata. Totul este la indemna, pe smartphone.

Imagineaza-ti doar cat timp pretios vei scuti evitand sa cauti cadouri in cele mai aglomerate momente ale unei zile, sau pe ultima suta de metri in perioada sarbatorilor.

In Bday app, oricarui cadou adaugat in wishlist ii poti atasa link la magazinul online de unde poate fi comandat. Fara malluri, fara cautarea frustranta a locurilor de parcare, fara asteptari de zeci de minute pentru fiecare plata. Pe mine, BDAY m-ar fi castigat si daca nu eram implicat in dezvoltare. Multumesc colegilor de la Koding pentru un notebook super fain (il puteti gasi la cadourile primite, pe Bday, pe profilul meu).

Un cadou primit cu ajutorul Bday

Stii vorba aia, “Don’t panic. Organize!”? E foarte productiva si in cazul aniversarilor. Downloadeaza aplicatia Bday, o gasesti in Apple App Store sau din Google Play, si spune-le si prietenilor tai despre aceasta formula tech-magica pentru cadouri EPICE. Este foarte simplu sa va conectati si sa va faceti ZILELE frumoase.

chiran.ro @ 2024