We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.

chiran.ro

Spoiler alert

Joe Rogan

Sau cum a ajuns un fundamentalist ortodoxist sa asculte un islamist radicalizat

Nici Maajid Nawaz nu-i radical si nici eu nu-s fundamentalist. Vremurile curente ne obliga si la acest gen de autoironii. Haz de necaz suna bine.

Acum vreo 3 ore m-am pornit spre casa. Eram foarte obosit si doream sa ma culc. Conducand dintr-o zona ceva mai indepartata (o localitate bine cunoscutata in Romania, dar care nu apare in prim planul cartilor de identitate ale locuitorilor) am avut timp sa ascult inceputul interviului acordat de catre Maajid Nawaz lui Joe Rogan. Sau episodul 1780 din JRE (Joe Rogan Experience). Pentru simplitate aveti link aici:

https://open.spotify.com/episode/1ugbn7cuab3mNgKbo81aj

Poate fi ascultat cu versiunea gratuita a Spotify, in caz ca nu stiati. Daca nu va descurcati, aveti link de Odysee aici:

https://odysee.com/@dipaloka:0/JRE-1780-Joe-Rogan-Experience-w-Maajid-Nawaz:5

M-a prins atat de mult inceputul, incat, atunci cand am ajuns am mai stat sa fumez o tigara in masina dupa ce am parcat pentru a asculta finalul unei idei. Urcand, mi-am dat seama ca somnul este intrecut de curiozitate. Desi-s rupt de oboseala (de vreo 10 zile m-a apucat un chef nebun de munca si, asa cum stiu cei apropiati, am un ritm putin peste medie), nu regret ca stau sa scriu la 4.30 dimineata.

Vremuri bune anul are. Daca actionam.

Nu stiam cine este Maajid Nawaz. Prima data am auzit de el acum 2-3 zile cand am vazut un comentariu pe Twitter. Era o recomandare pentru a asculta acest episod. Pe principiul pay it forward, va recomand si voua.

Chiar daca episodul urmator al serialului publicat pe Raspicat.com este aproape devoalat. Asa cum am scris mai sus, nu auzisem de Maajid Nawaz pana acum. Cu toate acestea, aproape tot ce a povestit cu privire la comportamentele conducatorilor, la razboiul informational si la consecintele ultimilor ani este similar. Pare ca tot o analiza pe date publice a facut (osint pt baietii simpatici care obisnuiesc sa-si arunce tool-urile pe aici).

Recomand, inca o data, sa ascultati episodul. Apoi sa incepeti sa actionati. Chiar daca nu stiti acum, nu va doriti o lume centralizata. Indiferent cat de mare este frica. De a trai. De asta le este frica celor mai multi. Sa traiasca liberi. Sa-si faca singuri alegerile. Si apoi sa si raspunda de consecinte. Ca-s bune sau rele. Nu conteaza.

Cadoul de final

Titlul episodului 11 al celei de-a doua serii de pe raspicat.com se va chema

Imunitate Mentalitate de turma

Substack nu-mi permite titluri cu strikethrough (cuvinte taiate), asa ca il scriu aici asa cum l-am gandit.

Pe curand. Aici si pe https://www.raspicat.com. Si pana atunci, nu renunta. Va fi greu, dar vom castiga.

chiran.ro @ 2024