We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.

chiran.ro

FU Google. And all your friends.

Dont be Evil Ha ha ha

Ieri am corectat si publicat episodul 11 din sezonul 2 al eseului pe care il public pe raspicat.com. Cum in text am facut niste poante inspirate din vorbele de duh ale lui Adrian Nastase, decid sa il public cu cateva minute inainte de ziua de sambata. Sa fie vineri seara:P. Linkul catre episod este aici.

Raspicat.com functioneaza peste o platforma stil NL + Blog= Love. Asa ca fluxul de notificari pleaca via email. Precum un NL.

In cateva minute incep sa primesc mesaje. Nu merge nu stiu ce poza. Nu merge nu stiu ce link. Stai, nu merge niciun link. Nu merge nicio poza. Ma uit si eu. Si, ce sa vezi. Baetii cu “Don’t be evil” lovesc. Din nou.

Asa arata un mail trimis de mine, catre mine:

Mailul prin care imi fur informatiile. Sau e Hemi-Sync?

Fara vreo optiune de override a mesajului. Asta au primit toti abonatii raspicat.com care folosesc gmail ca solutie de email. Peste 50% dintre ei.

Fac teste. Scot form-uri (astea sunt dubioase prin email). Nimic. Caut toate linkurile.

Gmail nu se lasa.

Testez cu alte 3 servere de email, respectiv aplicatii. Web sau Mobile.

  • Hey – solutia de email dezvoltata de baietii din spatele Ruby on Rails (unul dintre cele mai folosite framework-uri pentru aplicatii web) sau Basecamp. Mailul meu (cel cu rosu de pe gmail) merge impecabil. Web si Mobile.
  • Proton – solutie de email orientata catre securitate si confidentialitate. Web si mobile. Impecabil.
  • Rackspace email – solutie clasica de email. Client web – Roundcube. Ceva ce foloseam cand anii incepeau cu 200 si urma o cifra. Impecabil.

In disperare de cauza, trec si la solutia cea mai buna de pe piata. Exchange Online. Surpiza. Nu chiar. Merge si la Microsoft. Prin urmare, baetii de la gmail nu plac unele dintre linkurile din articol. Sa pun banii pe rumble sau e ceva new entry? Rumble am mai avut. Dar poate si-au actualizat listele.

PS1

Pentru cei mai putini tehnici, facem o comparatie cu piata auto. Cu un usor spirit de gluma. Gmail (server si app) este un fel de volkswagen si tot ce tine de grupul lor de <<insert whatever cuvant not funny>> (audi, porsche, bentley, lamborghini, skoda si alte balarii din astea. Denumite masini de unii dintre noi).

Hey este un fel de Alfa Romeo. Proton este Volvo. Rackspace este Honda. Exchange Online este Mercedes. Prin urmare, FU volkswagen, too.

PS2

Pe noptiera am 2 carti.

Una senzationala. Atomul – O poveste fara sfarsit. De Simona Modreanu, Alina Gavrilut, Maricel Agop, Gabriel Crumpei. O minune a transdisciplinaritatii. Recomand.

Si una denumita How Google Works. Scrisa de un securist american plimbat pe la mai multe companii. Eric Schimdt pe numele sau de scena sau culise. Si de fostul SVP Google Jonathan Rosenberg. Plina de informatii utile, dar mai ales de ipocrizie. FU Google. Again.

Un cadou. Din suflet.

Prima parte a discutiei Simona Modreanu – Basarab Nicolescu in cadrul emisiunii Athanor Cultural. Partea a doua o gasiti singuri. Sau alte editii ale emisiunii Simonei Modreanu. Nu o sa regretati. Din contra.

chiran.ro @ 2024